Een heerlijk pastagerecht uit het blad Delicious van deze maand.
Voor de pasta heb ik Italiaanse conchiglie uit Piemonte gebruikt.
Verder heb ik Parmezaanse kaas gebruikt in plaats van pangrattato of pecorino, zoals in het originele recept.
De crème fraîche heb ik zelf gemaakt van 125 ml slagroom en 75 ml yoghurt.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 el olijfolie
- 400 g rundersaucijsjes, in plakjes van 2 cm
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 5 ansjovisfilets in olie, fijngesneden
- 2 blikken gepelde tomaten (400 g)
- 1 takje rozemarijn
- 400 g pasta
- 500 g broccoli, in kleine roosjes
- 200 ml crème fraîche
- pangrattato (grofgemalen oud brood) of pecorino (of Parmezaanse kaas)
- zout
- peper
Bereiding:
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de plakjes saucijs
rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
Fruit in het bakvet de knoflook en ansjovisfilet 1 min.
zachtjes zonder te kleuren. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel
fijn. Voeg de
saucijs en het takje rozemarijn toe en kook nog zachtjes in
15-20 min. tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens
de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee met de
pasta.
Giet de pasta en de broccoli af en meng met de
tomaten-saucijsjessaus.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met
peper en zout.
Serveer de pasta met pangrattato of een stuk pecorino of Parmezaanse kaas om
te raspen.
Eet smakelijk!
Bron: Delicious januari 2014
Geen opmerkingen:
Een reactie posten