Ingrediënten voor een cakevorm van 24 cm:
- 6 eierdooiers
- 200 gram fijne suiker
- 3 bekertjes verse slagroom à 250 ml
- 250 gram verse of diepvriesvruchten
Bereiding:
Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers met de suiker licht en schuimig. Zet de kom op een pan met zacht kokend water en verwarm het mengsel al kloppend tot het aan de bolle kant van een lepel blijft hangen. Neem de kom van de pan en blijf kloppen tot het mengsel helemaal is afgekoeld. Doe de aardbeien in een schaal en prak ze met een vork tot een grove puree. Klop in een andere schaal de slagroom (zonder suiker) tot stijve pieken. Spatel het eimengsel, de aardbeienpuree en de zwarte bessen voorzichtig door de slagroom. Bekleed een rechthoekige diepvriesbestendige vorm of schaal met plastic folie en laat genoeg plastic folie buiten de vorm hangen om straks weer dicht te vouwen. Schenk het aardbeienslagroommengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Vouw het plastic folie dicht. Zet de vorm minstens 4 uur in de diepvries. Dompel voor het serveren de onderkant van de vorm in warm water en keer de semifreddo op een bord of schaal. Verwijder voorzichtig het plastic folie. Garneer eventueel met wat verse of diepvriesvruchten en serveer de semifreddo in plakken.
Eet smakelijk!
Bron: weekblad Libelle
Geen opmerkingen:
Een reactie posten