Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 stukje gember ter grootte van je duim
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels zoutarme sojasaus (bv. Kikkoman)
- 3 eetlepels rijstazijn (bv. Blue Dragon)
- 3 eetlepels sesamolie
- snufje peper
- 1 Chinese kool
- 1 stronk broccoli
- 250 gram kastanjechampignons
- 250 gram eiernoedels
- 200 gram peultjes
- 4 grote biologische eieren
- olijfolie
- (zoete) chilisaus
Bereiding:
Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze samen in een grote kom. Voeg de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie en een snufje peper toe en klop alles door elkaar. Zet een grote pan op het vuur met water en zout en laat aan de kook komen. Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes en de broccoli in kleine roosjes. Snijd de champignons in stukjes en bak deze ondertussen bruin met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Doe de groenten in het kokende water en kook deze voor 2 minuten. Voeg nu de eiernoedels toe en kook deze gedurende 3 minuten. De laatste 2 minuten de peultjes toevoegen. Laat de groenten en de noedels goed uitlekken in een vergiet en voeg daarna samen met de gebakken champignons toe aan de dressing en hussel alles goed door elkaar.
Bak nu de eieren in een koekenpan met anti-aanbaklaag met een scheut olijfolie op matig vuur tot ze goed zijn. Het lekkerst is met een zachte dooier. Verdeel de noedels en groenten over de borden en leg er de gebakken eieren op. Prik de dooier in, zodat het eigeel over de noedels en de groenten heen loopt. Naar smaak een scheutje (zoete) chilisaus over het geheel verdelen.
Eet smakelijk!
Bron: Bespaar met Jamie - Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten