Ingrediënten voor 4
personen:
- 1 kg kruimige aardappels, geschild, in gelijke stukken
- 500 g spruitjes, schoongemaakt, grote gehalveerd
- 200 g oesterzwammen, in reepjes
- 100 g boter
- 300 ml volle melk
- nootmuskaat
- 3 beschuiten
- 200 g geraspte oude boerenkaas
Bereiding:
Kook de aardappels in ± 20 min. gaar in weinig water met een
beetje zout. Houd het deksel op de pan tijdens het koken.
Kook intussen de spruitjes 8 tot 10 min. in ruim kokend water met
zout tot ze beetgaar zijn, grote spruiten hebben iets meer tijd nodig. Verhit 1
el boter in een koekenpan, bak de oesterzwammen op hoog vuur in 4 tot 5 min. gaar en
bestrooi met wat zout.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit in een steelpan de melk en 50 g boter tot de melk
kookt. Giet de aardappels af en doe ze terug in de hete pan. Stamp de
aardappels fijn en roer de hete melk en boter erdoor. Breng de puree op smaak
met zout, peper en nootmuskaat. Spatel de oesterzwammen en de spruiten door de
aardappelpuree.
Doe de stamppot over in een ingevette ovenschaal van ± 2 l
inhoud. Verkruimel de beschuiten over de stamppot, verdeel de rest van de boter
in kleine stukjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de puree nog 15 min. in
de oven tot er een mooie goudbruine korst op zit.
Eet smakelijk!
Bron: Delicious januari 2014
Geen opmerkingen:
Een reactie posten