maandag 6 april 2015

Spaghetti met rode bietenpesto, pancetta en rucola

Eerst een rode bietenpesto gemaakt, daarna de pesto gebruikt door de spaghetti met pancetta (of gerookt ontbijtspek), rucola en Parmezaanse kaas. Weer een blijvertje, smaakte superlekker.






































Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram (volkoren) spaghetti 
  • 150-200 gram pancetta (of gerookt ontbijtspek)
  • rode bietenpesto
  • klein zakje rucola (75 gram)
  • olijfolie vierge
  • versgemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:
Maak de rode bietenpesto volgens voorgaand recept.
Snijd de pancetta in kleine stukjes.
Snijd de rucola grof.
Kook de spaghetti  volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Giet de spaghetti af en houd wat kookvocht achter.
Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie of boter en bak de pancetta in 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de spaghetti door de pancetta in de koekenpan en voeg ca. 4 eetlepels rode bietenpesto toe. Roer goed door. Mocht de spaghetti wat te droog zijn, giet er dan nog wat kookvocht doorheen. Meng als laatste de rucola door de spaghetti.
Serveer de spaghetti met versgemalen peper en de geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen