zaterdag 4 april 2015

Rode bietenpesto

Hou je ook zo van pesto en dan vooral die zelfgemaakte pesto... ik heb er weer een voor jullie om uit te proberen. Dit keer een rode bieten pesto. Ik hoor mensen al denken "bah rode bieten". Probeer het toch maar, want hij is onwijs lekker en  smaakt door de toevoeging van de andere ingrediënten totaal niet naar biet. 

Lekker op toast of brood met als garnering wat blauwe kaas of feta en pijnboompitjes. Ook lekker door de pasta met pancetta of door de risotto met gorgonzola.


Ingrediënten voor 1 pot pesto:

  • 250 gram verse bietjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 basilicumblaadjes
  • olijfolie extra vergine
  • versgemalen peper 
  • zeezout

Bereiding:
Kook de bieten in een pan met ruim kokend water ongeveer 40-60 minuten, afhankelijk van de grootte van de bieten. Giet ze af, ontvel ze, snijd de kontjes eraf, laat ze afkoelen en snijd ze in vieren.
Doe de bieten, de knoflook, de cashewnoten, de geraspte kaas, de basilicum en wat versgemalen peper en zeezout in een blender of keukenmachine. Hak alles zorgvuldig tot er een soort crème ontstaat. Giet nu de olijfolie erbij en blijf roeren tot alles goed vermengd is en er een smeuïge massa is ontstaan. Breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Bron: Sweet Paul Magazin

Tip:
Ook leuk om weg te geven als klein cadeautje in een glazen (weck)pot met je eigengemaakte label.



4 opmerkingen:

  1. Pieta wat heb je toch altijd verrassend leuke recepten op je blog staan, heb zelf al veel met biet gekookt, maar pesto nog nooit. Bedankt voor deze supergave tip en fijne Paasdagen gewenst! Groetjes, Ira
    ♥Ira’s Crea Corner♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Ira, van het weekend ga ik er mee koken, het wordt of een risotto of een pasta met bietenpesto en in ieder geval met pancetta. Recept volgt later.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rode bieten pesto is een goed recept. Ik had kant en klare rode bietjes. Ik had geen cashewnoten in huis, dan maar walnoten. Ook lekker. Een chalot uitje extra. Resultaat is heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor uw reactie. Zelf heb ik de pesto ook al een keer gemaakt met amandelen, smaakte ook prima.

    BeantwoordenVerwijderen