vrijdag 3 april 2015

Pasta met gerookte zalmhaas en sinaasappel-honingsaus

Vanavond weer een heerlijke pasta gegeten, dit keer met gerookte zalmhaas.
De pasta die ik gebruikt heb is een Scialatielli al Limone, oftewel een pasta met de geur en smaak van citroen (zonder kunstmatige toevoegingen en E-nummers), verkrijgbaar bij Il Negozio. De Italiaanse producten van Il Negozio zijn verkrijgbaar in de webwinkel, maar ook iedere laatste zaterdag van de maand op de Fenix Food Market in Rotterdam.



Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram pasta
  • 50 gram roomboter
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • 350 gram gerookte zalmhaasjes
  • 1 eetlepel gehakte verse platte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse bieslook
  • versgemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas (geraspt)


Bereiding:
Zet water op voor de pasta en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Smelt de boter voorzichtig en roer er dan op heel laag vuur crème fraîche, de sinaasappelrasp en de honing door. Laat de sinaasappel-honingsaus even op laag vuur sudderen tot de pasta klaar is, blijf ondertussen wel roeren in de saus.

Giet de pasta af. Roer er direct de sinaasappel-honingsaus door, dan de zalm en ten slotte de peterselie en de bieslook. Schep de pasta op warme borden. Maal er peper over en strooi er Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept van Karen S. Burns-Booth

2 opmerkingen:

  1. Hoi Pieta dat ziet er weer heerlijk uit. Mooie foto ook, krijg er meteen al zin in. Mag deze ook weer op onze site?

    BeantwoordenVerwijderen