Het is een gezonde chocolademousse zonder gluten en melk, dus ideaal voor mensen met een gluten- of een koemelkallergie. Daarnaast is het ook nog eens suikervrij en vegetarisch.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 rijpe avocado's
- 2 rijpe bananen
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels honing
- 1 vanillestokje
- kokosrasp
Bereiding:
Pureer de avocado, de banaan, het cacaopoeder, de honing en het merg van het vanillestokje met een staafmixer tot een egale mousse. Verdeel de avocado-chocolademousse nu over 4 glazen of schaaltjes en strooi er wat kokos overheen. Zet voor minstens 1 uur in de koelkast, de zoete smaken trekken dan goed door de avocado-chocolademousse. Garneer met wat kokosrasp. Ook leuk om er nog wat stukjes banaan of ander fruit op te leggen, maar die hadden we helaas niet meer.
Tip:
Houd je van erg zoet? Doe er dan nog wat extra honing door. Als je juist van puur houdt, voeg dan nog wat meer cacao toe.Probeer ook eens Rijstwafels met avocado
Geen opmerkingen:
Een reactie posten