donderdag 9 april 2015

Broccoli met magere kaassaus en uitjes

Een heerlijke groente zoals broccoli, moet je niet te gaar koken anders wordt het "snot". De stelen zijn ook heel lekker van smaak, dus gewoon meekoken.
Als laatste overgieten met een heerlijk mager kaassausje, gegarneerd met gebakken uitjes. Ik zou zeggen doen...




Ingrediënten voor 4 personen:
  • 600-800 gram broccoli (twee kleine stronken)
  • 25 gram roomboter
  • 1 ui
  • 150 gram Philadelphia zuivelspread (light) of een andere roomkaas
  • 75 ml groentebouillon
  • 1 klein teentje knoflook
  • verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie en bieslook
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding:
Zet een pan met water en zout op en breng het aan de kook.
Snijd als eerste de broccoli in roosjes en de stelen in blokjes. 
Pel en snijd de ui in halve ringen en hak de kruiden fijn.

Verwarm de bouillon in een kleine steelpan op matig vuur samen met de Philadelphia zuivelspread tot deze bijna kookt en zet het vuur dan laag. Breng op smaak met een uitgeperst teentje knoflook, verse kruiden en versgemalen peper en zout. Wel af en toe even roeren om aanbakken te voorkomen. 
Kook de broccoli in de pan met kokend water gedurende 4 minuten beetgaar . 
Verhit ondertussen de boter in een kleine koekenpan. Voeg de halve uienringen toe en bak ze tot ze gaar en bruin kleuren. 
Giet de broccoli af en schep in een schaal. Giet de saus over de broccoli en garneer met de gebakken uienringen. Dien meteen op. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en kipfilet.

Eet smakelijk!

Probeer ook eens de Broccoli-bloemkoolsalade met maïs



1 opmerking: