Zelf heb ik geen verse koriander toegevoegd aan de soep, omdat ik dat absoluut niet lust, maar het hoort er eigenlijk wel in.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 tl komijn
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 4 stengels bleekselderij
- 2 uien
- enkele takjes bladselderij, fijngehakt
- enkele takjes platte peterselie, fijngehakt
- enkele takjes koriander (optioneel), fijngehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes (Bio+)
- 100 g bruine linzen uit blik, uitgelekt
- 150 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- olijfolie
- 1 liter bouillon
- zout
- versgemalen peper
Bereiding:
Meng de kruiden door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de uien. Hak de koriander, bladselderij en peterselie.
Schil en snijd de bleekselderij in kleine reepjes. Pureer de tomatenblokjes glad met een staafmixer.
Verhit de olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, de kruiden en de bleekselderij toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree, de linzen en de kikkererwten bij het gehaktmengsel. Voeg 1 liter bouillon toe en roer tussentijds goed door, zodat de tomatenpuree goed oplost. Roer de gepureerde tomatenstukjes erdoor en gaar de soep in ca. 30 minuten met de deksel op de pan. Serveer de harira met brood.
Eet smakelijk!
Bron: Mounir Toub
Geen opmerkingen:
Een reactie posten