Ingrediënten:
- 4 kropjes little gem
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g roomboter, in blokjes
- 200 ml kippenbouillon
- 1 takje tijm (alleen de blaadjes)
- zout en versgemalen peper
- bakpapier
Bereiden:
Snijd de kropjes sla in de lengte doormidden zonder de uiteinden te verwijderen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat hem goed heet worden. Leg dan de halve kropjes op de snijkant in de pan. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bak ze ca. 2 minuten op middelhoog vuur, tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg dan beetje bij beetje de blokjes roomboter en de kippenbouillon toe. Strooi dan de blaadjes tijm over de sla. Dek de sla af met een stuk nat en verkreukeld bakpapier. Laat de sla met het bakpapier 8 minuten op laag vuur stoven. Bedruip de sla één of twee keer met de boterbouillon tot hij zacht, maar nog wel vormvast is. Laat de sla voor het opdienen nog ongeveer 5 minuten rusten.
Lekker met kip of vis, gebakken aardappelen of (zoete) aardappelpuree.
Eet smakelijk!
Bron: Het geheim van de chef - Gordon Ramsay
Geen opmerkingen:
Een reactie posten