Ingrediënten voor een cheesecake van 20 cm Ø:
- 12 bastognekoeken
- 50 gram roomboter
- 300 gram Philadelphia roomkaas
- 100 ml zure room
- 50 gram basterdsuiker
- ½ vanillestokje (alleen het merg)
- 2 eieren
- 125 gram witte chocolade
- bakje frambozen
- evt. poedersuiker
Bereiding:
Doe de bastognekoeken in een afgesloten plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Je kan ze natuurlijk ook verkruimelen in een blender of keukenmachine.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Smeer ondertussen een springvorm van 20 cm Ø in met wat gesmolten boter uit het pannetje. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm.
Meng de gesmolten boter in een kom met de koekkruimels. Doe het kruimelmengsel in de springvorm, verdeel het gelijkmatig en druk het goed aan met de onderkant van een lepel of een glas. Zet de springvorm in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150º C.
Meng de Philadelphia roomkaas, het merg van een half vanillestokje en de basterdsuiker goed door elkaar. Voeg dan de zure room toe en daarna één voor één de eieren.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Meng de chocolade vervolgens door het roomkaasmengsel.
Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel het mengsel over de bastognebodem. Pak de springvorm en klop hem een aantal keer op het aanrecht zodat alle luchtbelletjes eruit zijn.
Zet de taart nu 45 minuten in de oven. Dek na 30 minuten, indien nodig, af met aluminiumfolie. Laat de cheesecake hierna een half uur afkoelen in de (open) oven en nog een uur buiten de oven. Zet de cheesecake een aantal uren in de koelkast zodat hij volledig opstijft.
Garneer de cheesecake bij het serveren met poedersuiker en/of witte chocoladeschaafsel en frambozen.
Eet smakelijk!
Bron: www.zoetrecepten.nl
We hebben deze gebakken maar wel met dubbele ingrediënten voor de normale grootte van de taartvorm. Ben zeer benieuwd 😊
BeantwoordenVerwijderen