Een heerlijke variatie op de klassieker haricots verts met ham of spek.
Ingrediënten voor 10-12 rolletjes:
- ½ knolselderij
- 1 grote winterwortel
- 1 courgette
- 5 à 6 plakjes ham
- 10 à 12 plakjes jong belegen boerenkaas
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet een pan op met water en wat zout.
Schil de winterpeen en snij deze in reepjes van 8 à 10 cm lang en 0,5 cm dik.
Doe hetzelfde met de courgette, alleen hoef je deze niet te schillen. Het binnenste gedeelte (de zaadlijsten) van de courgette wordt niet gebruikt.
Schil de knolselderij en snij deze in gelijke staafjes als de courgette en de wortel.
Kook de wortel en de knolselderij in ca. 2 min. knapperig gaar in het kokende water en kook de courgette de laatste minuut mee. Giet de groenten af en laat ze afkoelen.
Verdeel de groenten door elkaar in 10 à 12 porties en rol ze op met halve plakjes beenham. Omwikkel ze vervolgens met de plakjes kaas.
Leg ze in een ruime met olijfolie ingevette ovenschaal. Bak ze ca. 15. min in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.
Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels en een gemengde salade.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.boerderijzuivel.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten