donderdag 19 maart 2015

Erwtjes met de Franse slag

Little gem of mini-Romeinse sla is net zo knapperig als ijsbergsla en net zo zoet als botersla. Little gem kan je heel goed grillen in een grillpan of op de barbecue, maar je kan ze ook lekker stoven in de bouillon of net als in onderstaand recept smoren met ui, spek en doperwtjes. Dit is oorspronkelijk een Frans recept, maar ik heb het gevonden op de site van Onno Kleyn. Een heerlijk bijgerecht om eens uit te proberen. Wij hebben het gegeten met kippenpastei en wortelpuree.



Ingrediënten:

  • 400 gram gedopte erwtjes 
  • 1 rode ui
  • 50 g ontbijtspek, in smalle reepjes
  • 50 g roomboter
  • 1 little gem
  • 1 volle theelepel suiker
  • 1 takje tijm (blaadjes)
  • zout


Bereiding:
Pel en snijd de ui in dunne halve plakjes. 
Verhit de roomboter in een grote (koeken)pan met deksel. 
Smoor de plakjes ui samen met het ontbijtspek in de roomboter op laag vuur ongeveer 2 minuten, met het deksel op de pan. Snijd de little gem in smalle repen. Voeg de repen little gem toe aan de ui en het ontbijtspek. Doe het deksel op de pan en smoor nog 7 minuten. Doe nu pas de erwtjes, de suiker, de tijmblaadjes en wat zout erbij en laat in de gesloten pan nog 10 minuten smoren. Als er nog te veel vocht achterblijft in de pan, laat de erwten dan op iets hoger vuur en zonder deksel nog even indampen.

Eet smakelijk!

Bron: Onno Kleyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten