Ingrediënten:
- 400 gram gedopte erwtjes
- 1 rode ui
- 50 g ontbijtspek, in smalle reepjes
- 50 g roomboter
- 1 little gem
- 1 volle theelepel suiker
- 1 takje tijm (blaadjes)
- zout
Bereiding:
Pel en snijd de ui in dunne halve plakjes.
Verhit de roomboter in een grote (koeken)pan met deksel.
Smoor de plakjes ui samen met het ontbijtspek in de roomboter op laag vuur ongeveer 2 minuten, met het deksel op de pan. Snijd de little gem in smalle repen. Voeg de repen little gem toe aan de ui en het ontbijtspek. Doe het deksel op de pan en smoor nog 7 minuten. Doe nu pas de erwtjes, de suiker, de tijmblaadjes en wat zout erbij en laat in de gesloten pan nog 10 minuten smoren. Als er nog te veel vocht achterblijft in de pan, laat de erwten dan op iets hoger vuur en zonder deksel nog even indampen.
Eet smakelijk!
Bron: Onno Kleyn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten