donderdag 26 maart 2015

Eiersalade

Er gaat niks boven zelfgemaakte eiersalade van lekkere biologische eieren. Geen conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen, E-nummers, smaakversterkers of kleurstoffen.


Ingrediënten:
  • 3 biologische eieren
  • 1 augurkje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels (roer)yoghurt
  • 1 grote theelepel honingmosterd
  • kerriepoeder naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • bieslook
 
Bereiding:
Kook de eieren volgens onderstaande manier en je hebt geen last van "groene" eieren.

Doe de eieren in een pan met koud water (zonder deksel), de eieren moeten ongeveer 1 cm onder water staan. Zet ze op middelhoog vuur. Zodra het water begint te koken (en dan bedoel ik ook echt koken, niet een bubbeltje hier en daar) haal je de pan van het vuur en sluit je de pan met een deksel. Stel je kookwekker in op 10 minuten. Na 10 minuten haal je de eieren weer uit het water en leg je ze in steenkoud water. 
Na 5 minuten kun je ze pellen en voilà mooie hardgekookte 
eieren met een gele dooier zonder groene rand.
Snipper het augurkje. Hak de bieslook. Meng in een kom de mayonaise, de (roer)yoghurt en de honingmosterd goed door elkaar. Schep de augurk en de bieslook erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en wat kerriepoeder.
Lekker op een toastje of op brood met sla en rookvlees, op komkommer of door de salade. 

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Nou ja Pieta, ik snap er niks van, steeds verdwijnen mijn opmerkingen! Zitten ze soms in die overheerlijke eiersalade van jou? ;-) Heb trouwens vandaag je superlekkere Belgische gehaktballen in Westmalle bier gemaakt, hebben ervan gesmuld. Voor morgen gelukkig nog een paar in de pan liggen, doen we dan nog eens dunnetjes over. Groetjes, fijne avond, Ira

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je opmerkingen staan nog steeds op m'n blog hoor. Fijn dat de gehaktballen in de smaak vielen. En wat betreft de eiersalade,die is ook erg lekker hoor. Fijn weekend, Pieta

    BeantwoordenVerwijderen