Ingrediënten voor 4 personen:
- 50 gram roomboter
- scheutje olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 300 à 350 gram risottorijst (arborio)
- 1 glas Noilly Prat (droge vermout)
- 1 liter bouillon
- 1 stronk broccoli
- 400 gram garnalen
- 50 gram Parmezaanse kaas
- versgemalen zwarte peper
- zout
Bereiding:
Snij de broccolistronk in kleine roosjes. De steeltjes van de de broccoli kun je ook gewoon gebruiken. Kook de broccoliroosjes en steeltjes in een pan met kokend water in ca. 3-4 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze direct met koud water af om verder garen te voorkomen. Zet ze apart en laat ze uitlekken in een vergiet.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan of risottopan en fruit de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze mee tot ze glazig wordt. Giet de Noilly Prat (of witte wijn) erbij en laat dit op een heel laag vuurtje pruttelen tot de rijst de vermout/wijn helemaal heeft opgenomen.
Schenk vervolgens beetje bij beetje de warme bouillon erbij. Zorg ervoor dat je na elke scheut wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Doe dit net zolang tot alle bouillon op is (dit duurt ongeveer 18 min). Tijdens het pruttelen van de risotto goed blijven roeren. Tegen het einde van de kooktijd van de risotto de broccoli bij de risotto voegen en nog even mee laten garen.
Ondertussen de garnalen 3-4 minuten bakken in een koekenpan met wat olijfolie. Breng de garnalen op smaak met zout en peper.
Roer de helft van Parmezaanse kaas en de andere helft van de roomboter door de risotto als deze gaar is. Voeg als laatste de garnalen bij de risotto. Verdeel de risotto over de borden, breng de risotto eventueel nog op smaak met peper en zout. Strooi als laatste de rest van de Parmezaanse kaas over de risotto.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten