Ingrediënten voor 4 personen:
- 300-350 gram rijst
- 450 gram kippendijfilets
- 1 blik tomatenblokjes (bio+)
- 200 ml kippenbouillon
- 1 vastkokende aardappel, geschild en in kleine blokjes
- ½ rode paprika, in stukjes
- ½ gele paprika, in stukjes
- ½ groene paprika, in stukjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 1 eetlepels zoete paprikapoeder
- 1 theelepel karwijzaad (kummel)
- 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
- ¼ theelepel cayennepeper
- 25 gram boter
- 1 volle eetlepel bloem
- zout
- versgemalen peper
- bosje platte peterselie, fijngehakt
Bereiding:
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui in ca. 5 minuutjes glazig. Voeg op het laatst ook de knoflook toe.
Verhit in een andere pan de bouillon.
Snij ondertussen de kippendijfilets in blokjes en bestrooi met zout en peper.
Voeg het vlees bij de uien en laat op hoog vuur een paar minuten bruin bakken.
Strooi de paprikapoeder, het karwijzaad, het komijnpoeder en de cayennepeper over het vlees en bak eventjes mee. Schep nu de bloem erdoor.
Vervolgens de tomatenblokjes toevoegen, gevolgd door de hete kippenbouillon.
Als laatste de blokjes aardappel en de stukjes paprika toevoegen.
Breng alles aan de kook en draai daarna het vuur laag. Laat alles met het deksel op de pan ca. 30 minuten sudderen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de goulash met de rijst en gehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten