De combinatie van de verschillende smaken is echt heel lekker. Wederom goedgekeurd door het huispanel en dus een blijvertje...
Ingrediënten voor 4 personen:
- ½ flespompoen (ca. 400-500 gram)
- 2 middelgrote rode bieten
- 300 g knolselderij
- 600 g krielaardappelen
- 1 grote ui
- 200 g spekreepjes
- 200 g feta
- 50 gram gehakte walnoten
- 2 teentjes knoflook
- takjes verse tijm
- takje verse rozemarijn
- olijfolie
- versgemalen peper
- zeezout
Bereiding:
Schil de pompoen, snijd hem door de helft. Gebruik een halve pompoen. Verwijder de zaden en de draden met een metalen ijslepel. Snijd het vruchtvlees in stukken van ca. 3 cm grootte.
Schil de rode bieten in iets kleinere stukken.
Schil de knolselderij en snijd er plakken vanaf. Snijd deze plakken in kleine blokjes.
Was de krielaardappelen en snijd ze met schil in even grote stukken als de rode biet.
Pel de ui en snijd de ui in halve ringen.
Pel en snijd de knoflookteentjes fijn.
Meng alles in een grote ovenschaal met een scheut olijfolie, de geriste tijmblaadjes, de fijngehakte rozemarijnblaadjes, de spekreepjes, de versgemalen peper en het zeezout en schud alles goed door elkaar. Zet in het midden van de voorverwarmde oven van 200°C.
Na ca. 30 minuten haal je de ovenschaal uit de oven. Als de groenten nog net niet gaar zijn, verdeel je er de verkruimelde feta over. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak nog ca. 15 minuten. Schep de groenten/aardappelen op een bord en serveer met de gehakte walnoten.
Eet smakelijk!
Bron: Soepen en Stoofpotjes van Mieke Goffin & Hans Bourlon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten