Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 uien
- 3 bosuitjes
- 600 gram gemengde paddenstoelen
- bosje platte bladpeterselie
- 350 gram orzo
- 1 liter groentebouillon
- 80 gram walnoten
- klontje roomboter
- olijfolie
- peper
- zout
- evt. geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Pel en snipper de uien. Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes. Hak de bladpeterselie fijn. Hak de walnoten grof.
Verhit de roomboter in een hapjes- of koekenpan met deksel en fruit de ui ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak nog ca. 1 minuut. Schenk vervolgens de groentebouillon over de orzo en kook de orzo in ca. 13-15 minuten droog met het deksel op de pan. Schep de orzo tussendoor wel een keer om.
Verhit in een andere hapjes- of koekenpan de olijfolie en bak hierin de gemengde paddenstoelen 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de bosuitjes en 3/4 deel van de bladpeterselie toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog ca. 2 minuten.
Schep het paddenstoelenmengsel door de orzo en verdeel het gerecht over vier borden. Strooi er de grof gehakte walnoten over en garneer het met de rest van de bladpeterselie.
Bestrooi eventueel nog met wat geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Bron: HelloFresh
Geen opmerkingen:
Een reactie posten