Ingrediënten voor 2 personen (hoofdgerecht):
pastarolletjes:
- 1 pak Pastella lasagnevellen (200 gram)
- olijfolie
- 1 uitje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 gram biologisch rundergehakt
- 100 gram verse babyspinazie
- 250 gram ricotta
- 1 ei
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- versgemalen peper
- zout
- olijfolie
- 1 uitje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
- 1 wortel, in kleine stukjes
- 1 pakje Soffrito
- handje basilicumblaadjes
- 1 theelepel rietsuiker
- zout
- peper
Bereiding:
Vulling:
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui glazig, voeg de fijngehakte knoflook toe, gevolgd door het gehakt en de Italiaanse kruiden. Bak het gehakt rul. Snijd de babyspinazie grof en bak enkele minuten mee met het gehakt. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen.
Vermeng in een kom de ricotta met het ei en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Voeg het gehaktmengsel bij het ricottamengsel en roer goed door.
Tomatensaus:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook zachtjes aan. Voeg de stukjes bleekselderij en wortel toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de basilicumblaadjes en de soffritto toe, gevolgd door een schepje rietsuiker. Breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en wat zout. Laat de saus ca. 30-40 minuten zachtjes pruttelen. Verdeel de warme saus over de bodem van een ovenschaal.
Rotolo:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Snijd het lasagnevel in vieren. Verdeel het gehakt-ricottamengsel over de vier lasagnevellen en smeer het uiteinde van de vellen in met wat eiwit en rol ze op. Snijd de rollen voorzichtig met een scherp mes in vieren en steek ze in de tomatensaus in de ovenschaal. Strooi er eventueel nog wat geraspte (Parmezaanse of andere) kaas over.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven. Bak ca. 30 minuten, de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie. Serveer de rolletjes op een bord en giet de tomatensaus er omheen. Garneer met wat basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui glazig, voeg de fijngehakte knoflook toe, gevolgd door het gehakt en de Italiaanse kruiden. Bak het gehakt rul. Snijd de babyspinazie grof en bak enkele minuten mee met het gehakt. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen.
Vermeng in een kom de ricotta met het ei en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Voeg het gehaktmengsel bij het ricottamengsel en roer goed door.
Tomatensaus:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook zachtjes aan. Voeg de stukjes bleekselderij en wortel toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de basilicumblaadjes en de soffritto toe, gevolgd door een schepje rietsuiker. Breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en wat zout. Laat de saus ca. 30-40 minuten zachtjes pruttelen. Verdeel de warme saus over de bodem van een ovenschaal.
Rotolo:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Snijd het lasagnevel in vieren. Verdeel het gehakt-ricottamengsel over de vier lasagnevellen en smeer het uiteinde van de vellen in met wat eiwit en rol ze op. Snijd de rollen voorzichtig met een scherp mes in vieren en steek ze in de tomatensaus in de ovenschaal. Strooi er eventueel nog wat geraspte (Parmezaanse of andere) kaas over.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven. Bak ca. 30 minuten, de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie. Serveer de rolletjes op een bord en giet de tomatensaus er omheen. Garneer met wat basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten