donderdag 19 mei 2016

Venkelsalade met sinaasappel, zongedroogde tomaat en olijven

Weer eens wat anders dan anders, een lichte frisse salade van geblancheerde venkel met sinaasappel, zongedroogde tomaatjes, walnoten, zwarte olijven en een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en sinaasappelsap. Heel lekker bij kip, vis of pasta.


Ingrediënten voor 3-4 personen:
  • 1 grote venkelknol
  • 1 grote handsinaasappel
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • handje walnoten
  • ca. 20 zwarte olijven
  • takje verse oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • snufje zout en peper

Bereiding:
Halveer de venkel, snijd de onderkantjes eraf en de kern eruit. Snijd de venkel in hele dunne reepjes. Zet een pan met water op. Zodra het water kookt de venkel toevoegen en ca. 2 minuten blancheren. Daarna afgieten en direct afspoelen met koud water.
Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes boven een bakje los (zie filmpje). Vang het sap op in het bakje en bewaar voor de dressing. Halveer de zongedroogde tomaten. Hak de walnoten grof. Knip de verse oreganoblaadjes. Maak de dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. 
Vermeng alle ingrediënten voor de salade en giet de dressing over de salade. Serveer bijvoorbeeld met pasta met rucolapesto, haricots verts en een stukje gegrilde kippendijfilet.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten