Ingrediënten voor 2 personen:
- IJsbergsla
- ½ komkommer
- 1 nori vel
- 75 gram magere spekreepjes
- 100 gram gerookte kip
- 1 rijpe mango
Dressing:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels sojasaus
- 2 theelepels sesamolie
- 1 eetlepel witte sesamzaadjes
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- snufje zout
Bereiding:
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Bak de spekreepjes langzaam uit in een droge koekenpan en zet apart.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en mix goed door elkaar.
Snijd de ijsbergsla in dunne repen. Snijd de komkommer overdwars en haal het zaad eruit. Snijd kleine stukjes van de komkommer. Knip het norivel in kleine reepjes. Snijd de gerookte kip in reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes.
Verdeel de ijsbergsla over de borden. Verdeel de rest van de ingrediënten over de ijsbergsla. Giet de Japanse dressing over de salade.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten