Ingrediënten voor 4 personen (als maaltijdsalade):
Salade:
- 800 gram nieuwe aardappelen
- olijfolie
- 100 gram verse spinazie
- 500 gram witte asperges
- 500 gram groene asperges
- 1 schepje suiker
- 1 klontje roomboter
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 100 gram lekkere ham
- 8 eieren
- 6 eetlepels goede olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- paar takjes dille, fijngehakt
- peper en zeezout
Bereiding:
Salade:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Dep ze droog en snijd ze in stukjes. Vermeng de aardappelen met wat olijfolie, zeezout en wat peper en doe ze in een ovenschaal. Bak de aardappelen in ca. 30 minuten krokant en gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze op een keukenpapiertje wat afkoelen.
Schil de witte asperges, de groene asperges hoeven niet geschild te worden. Verwijder de uiteinden van de asperges. Kook de witte asperges ca. 10 minuten in water met een schepje suiker en een klontje roomboter. Voeg na 5 minuten koken de groene asperges toe aan de witte en laat de groene asperges nog 5 minuten meekoken met de witte asperges. Haal de asperges uit de pan en laat ze wat afkoelen. Kook de eieren, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Bak in een koekenpan de spekreepjes krokant, maar niet te hard. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 3-4 cm. Rol de plakjes ham op en snijd er rolletjes van.
Dressing:
Vermeng de olijfolie met de witte wijnazijn, de mosterd, de honing, de dille en breng op smaak met wat peper en zout.
Leg de spinazie op de bodem van de schaal. Meng de overige ingrediënten (behalve de hamrolletjes) voorzichtig door elkaar en schep op de spinazie in de schaal. Steek de hamrolletjes tussen de salade en leg de gehalveerde eieren er bovenop. Besprenkel met wat dressing. Geef de rest van de dressing er apart bij.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten