Ingrediënten:
- 8 middelgrote vastkokende aardappelen
- 2 kruidenbouillontabletten
- 1 klein uitje
- 1 dl witte wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- peper en zout
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel magere kwark of yoghurt
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie
- evt. ijsbergsla
- evt. komkommer in dunne plakjes
Bereiding:
Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en klein snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.
Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten met zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 3 minuten koken. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog plm. 3 minuten koken. In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Af laten koelen en smullen maar!
Eventueel garneren met ijsbergsla en komkommerschijfjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten