donderdag 12 december 2013

Rode kool met appel in wijn gestoofd




















Ingrediënten:

  • 1 kg rode kool
  • 50 gram roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder of 2 kruidnagels
  • 1 theelepel kaneelpoeder of 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 appels, geschild en in kleine stukjes

Bereiding:
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd de groente in vier
parten. Snijd de witte kern eruit en snijd dan de parten over de breedte in
dunne repen.
Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui 5 minuten.
Voeg dan de suiker, het zout, de kruidnagel(poeder), de kaneel en de laurierblaadjes
toe. Roer de rode kool erdoor. Schenk de wijn en de wijnazijn erbij en voeg naar
smaak peper toe.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes.
Roer de appelstukjes door de rode kool. Stoof de rode kool afgedekt in ongeveer
1 uur gaar. De kool mag niet te papperig worden, maar moet nog een beetje
beet hebben.
Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree en stoofvlees.



















Eet smakelijk!


Bron:  'Lekker Hollands'- Yolanda van der Jagt (enigszins aangepast)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten