Laatst heb
ik een heerlijk vers tomatensoepje gemaakt, gewoon met wat restjes uit de koelkast,
wat gehakt en wat Italiaanse kruiden. Het resultaat was erg lekker.
Ingrediënten:
- 150 gram rundergehakt
- 500 ml vlees- of groentebouillon
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, geschild en in stukjes gesneden
- 1 wortel, geschild en in stukjes gesneden
- ½ courgette, in kleine stukjes
- 1 gegrilde paprika in stukjes
- 500 gram romatomaten, ontveld en in blokjes
- 1 pak soffritto van Grand’Italia (*)
- 1 schepje suiker
- 1 klein bosje Italiaanse kruiden
- peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas
- Basilicumblaadjes
Bereiding:
Draai
kleine gehaktballetjes van het gehakt en kook ze in de bouillon in ca. 5 à 10
minuutjes gaar. Haal de balletjes uit de bouillon met een schuimspaan en hou ze
apart.
Als je een vegetarische soep wil maken, laat je de gehaktballetjes weg.
Verhit een
scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin de knoflook, de ui, de bleekselderij
en de wortel op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg de ontvelde tomatenblokjes
toe en bak ze mee in de pan. Voeg nu de courgetteblokjes en de gegrilde paprika
toe en bak nog 5 minuten. Voeg de bouillon, de soffritto en een schepjes suiker
toe. Kook de soep samen met het bosje Italiaanse kruiden gedurende nog 10
minuten.
Verwijder
het bosje kruiden uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg nu de
gehaktballetjes weer toe en verwarm nog even door.
Breng op
smaak met peper en zout. Serveer de soep met fijngesneden basilicumblaadjes en
geraspte Parmezaanse kaas.
Eet
smakelijk!
(*) deze soffritto bevat géén gluten, smaakstoffen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten