Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 2 eendenborstfilets
- 1 tros grote witte druiven (zonder pit)
- 2 eetlepels honing
- 2 dl zoete witte wijn
- 4 takjes rozemarijn
- klontje boter
- aluminiumfolie
Bereiding:
Was de druiven en dompel ze maximaal 10 seconden onder in een grote pan met kokend water. Laat de druiven daarna meteen afkoelen in ijskoud water. Haal het velletje van de druiven af (lastig en tijdrovend werkje)en leg de druiven apart.
Verhit een koekenpan of braadpan met anti-aanbaklaag. Kerf met een scherp mes ruitjes in het vet van de eendenborst van ongeveer een halve centimeter diep. Kruid beide kanten met peper en zout. Bak de eendenborstfilet ca. 8 à 10 minuten op de vetkant op matig vuur in de hete pan. Zodra ze mooi goudbruin zijn gebakken draai je de eendenborsten om en voeg een klontje boter toe. Laat ze nog ca. 5 minuten bakken. Neem de eendenborstfilets uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze rusten. Verwijder ondertussen het vet uit de pan. Giet nu de honing in de pan. Blus op hoog vuur met de zoete witte wijn en roer de bakresten los. Voeg de druiven toe samen met wat peper en zout. Laat de saus rustig inkoken.
Snij in de tussentijd de eendenborstfilet in plakjes. Verdeel het vlees op warme borden en voeg de druiven toe. Giet wat saus erover en eromheen. Garneer met een takje rozemarijn.
Lekker met aardappel-knolselderij puree,
haricots verts en/of groene asperges in Coburger ham.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten