vrijdag 6 december 2013

Haricots verts en/of groene asperges in Coburger ham




















Ingrediënten:
  • 200 gram haricots verts (goed voor ca. 6 rolletjes)
  • 200 gram kleine groene asperges (goed voor ca. 9 rolletjes)
  • 15 plakjes dungesneden Coburger ham
  • Olijfolie
















Bereiding:
Haricots vert:
De steeltjes van de haricots verts afsnijden, daarna ca. 6 minuten koken in water met zout. Direct afspoelen met koud water.
Vouw de plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de boontjes (8-10 per rol) erop en rol het plakje ham er omheen.
Giet een scheutje olijfolie in een grill- of koekenpan, laat deze heet worden en bak de haricots verts met de ham in ongeveer 3-5 minuten mooi krokant.
Groene asperges:
Snij ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af.
Kook de asperges ca. 2 à 3 minuten in water met zout. Direct afspoelen met koud water.
Vouw de plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de asperges (4 per rol) erop en rol het plakje ham er omheen, laat hierbij de kopjes vrij.
Giet een scheutje olijfolie in een grill- of koekenpan, laat deze heet worden en bak de groene asperges met de ham in ongeveer 3-5 minuten mooi krokant.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten