Ingrediënten:
- 200 gram haricots verts (goed voor ca. 6 rolletjes)
- 200 gram kleine groene asperges (goed voor ca. 9 rolletjes)
- 15 plakjes dungesneden Coburger ham
- Olijfolie
Bereiding:
Haricots vert:
De steeltjes van de haricots verts afsnijden, daarna ca. 6
minuten koken in water met zout. Direct afspoelen met koud water.
Vouw de plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de boontjes
(8-10 per rol) erop en rol het plakje ham er omheen.
Giet een scheutje olijfolie in een grill- of koekenpan, laat
deze heet worden en bak de haricots verts met de ham in ongeveer 3-5 minuten
mooi krokant.
Groene asperges:
Snij ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges
af.
Kook de asperges ca. 2 à 3 minuten in water met zout. Direct
afspoelen met koud water.
Vouw de plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de asperges (4
per rol) erop en rol het plakje ham er omheen, laat hierbij de kopjes vrij.
Giet een scheutje olijfolie in een grill- of koekenpan, laat
deze heet worden en bak de groene asperges met de ham in ongeveer 3-5 minuten
mooi krokant.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten