zaterdag 26 oktober 2013

Spaghetti tetrazzini

Dit recept komt ook uit het boek 'Jamie's Italië' van Jamie Oliver. Het is een rommelig recept met weinig kleur, maar het is echt verrukkelijk. In dit recept heb ik gekozen voor volkoren spaghetti en voor kookroom light i.p.v. slagroom. De hoeveelheid room heb ik verlaagd naar 300 ml.

Ingrediënten:
  • 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
  • olijfolie
  • 4 kippenbouten, ontbeend, ontveld en in hapklare stukjes gesneden
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 350 g gemengde verse paddenstoelen, schoongemaakt en gescheurd
  • 200 ml witte wijn
  • 400 g spaghetti
  • 500 ml room
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 takje verse basilicum, blaadjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Leg de  porcini in een kom en giet er ca. 150 ml water op. Laat een paar minuten weken. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze zachtjes in de olie mooi goudbruin. Zeef de porcini, van het vocht op en bewaar voor straks. Voeg de porcini toe aan de kip samen met de knoflook en de verse champignons. Voeg de wijn en het vocht van de porcini toe en zet het vuur laag. Laat het zachtjes sudderen totdat de stukken kip gaar zijn en de wijn een beetje is ingekookt.
Kook ondertussen de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta goed uitlekken. Voeg de kookroom toe aan de pan van de saus, breng tegen de kook aan en zet het vuur daarna uit. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de saus en hussel goed. Voeg driekwart van de Parmezaanse kaas en alle basilicum toe en roer goed. Doe de pasta over in een ovenvaste ovenschaal of pan met anti-aanbaklaag, bestrooi met de helft van de rest van de kaas en zet de schaal in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Verdeel over de borden, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi voor het serveren met de rest van de kaas.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie's Italië - Jamie Oliver (blz. 113)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen