Ierse runderen lopen praktisch het hele jaar buiten, waar ze de hele dag lekker mals gras kunnen eten. Deze runderen hebben alle ruimte en vrijheid en leveren zodoende heerlijk mals rundvlees.
Ingrediënten 6 personen:
- 1 kg Ierse runderlappen, op kamertemperatuur
- 1-2 eetlepels grove mosterd
- 50 g roomboter
- 6 cocktailtomaten, gehalveerd
- 6 takjes tijm
- 400 ml vleesfond
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
- 600 gram wortelen, in kleine reepjes
- 400 gram uien, gesnipperd
- zout
- peper
Bereidingswijze:
Vet de bodem van een braadslede of een ovenvaste braadpan in met 1 eetlepel boter. Snijd de Ierse runderlappen in stukken van 5 cm en wrijf ze in met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrijk het vlees rondom met mosterd en leg de stukken in de braadslede of braadpan.
Leg de halve tomaten en de takjes tijm tussen de stukken vlees en verdeel de gestolde fond over het vlees. Leg ook 1 eetlepel boter in kleine klontjes op het vlees.
Schuif de braadslede of de pan op het rooster een richel onder het midden in de oven. Schakel de oven in op 150˚C en laat de Ierse runderlapjes in 3 uur helemaal zacht worden.
Verwarm de resterende boter in een wok en roerbak de aardappelen, wortelen en uien 3-4 minuten. Strooi er wat zout over en voeg 300 ml water toe. Kook de aardappelen en groenten in 15 minuten gaar. Stamp ze met een stamper tot een grove hutspot. Schep er 4-5 lepels jus van de runderlapjes door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de hutspot in diepe borden. Maak in het midden een kuiltje en schep er wat jus in. Leg het vlees erop.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.irishbeef.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten