Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Schil de aardappelen en kook ze in 20 à 25 minuten tot ze gaar zijn.
Ondertussen in een koekenpan het gehakt rullen samen met de gesnipperde ui, de knoflook, een scheutje ketjap en wat Italiaanse kruiden.
Stamp de aardappelen tot puree samen met 200 ml melk en een snuf nootmuskaat. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de spinazie over het gehaktmengsel gevolgd door de maïskorrels. Vervolgens de aardappelpuree over het geheel verdelen. Strooi als laatste de geraspte kaas over de aardappelpuree. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin gekleurd is.
Eet smakelijk!
- 600 gram kruimige aardappelen
- 200 ml melk
- 400 gram rundergehakt
- 400 gram spinazie à la crème
- 1 blikje maïs
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram geraspte kaas
- olijfolie
- ketjap
- Italiaanse kruiden
- snuf nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Schil de aardappelen en kook ze in 20 à 25 minuten tot ze gaar zijn.
Ondertussen in een koekenpan het gehakt rullen samen met de gesnipperde ui, de knoflook, een scheutje ketjap en wat Italiaanse kruiden.
Stamp de aardappelen tot puree samen met 200 ml melk en een snuf nootmuskaat. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de spinazie over het gehaktmengsel gevolgd door de maïskorrels. Vervolgens de aardappelpuree over het geheel verdelen. Strooi als laatste de geraspte kaas over de aardappelpuree. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin gekleurd is.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten