Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram mager rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 blik rode kidneybonen
- 2 el shoarmakruiden
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- Peper
- zout
- zoete chilisaus
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika's in stukjes. Was de kidneybonen en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de uien en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak nog even mee met de uien en de knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Strooi de shoarmakruiden over het gehakt. Vervolgens de paprikastukjes toevoegen en enkele minuten mee laten bakken. Voeg de tomatenblokjes toe en als laatste de rode kidneybonen. Breng op smaak met peper, zout en wat chilisaus en laat het geheel nog ca. 10 minuutjes doorsudderen op laag vuur.
Serveer met gekookte rijst, maar met gekookte aardappelen is het ook erg lekker.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten