Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram (volkoren) spaghetti
- 400 gram rauwe garnalen
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 tot 2 gedroogde Spaanse pepers, verkruimeld
- 1 klein wijnglas witte wijn
- 2 opgehoopte eetlepels puree van zongedroogde tomaten, of in een blender fijngemalen zongedroogde tomaten (150 gram)
- het sap en de geraspte schil van 1 citroen
- 2 handenvol rucola, grof gehakt
- extra vierge olijfolie
- zwarte peper en zeezout uit de molen
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de spaghetti in een grote pan gezouten kokend water. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Gooi er de knoflook (en evt. Spaanse peper) bij. Voeg, zodra de knoflook begint te kleuren, de garnalen erbij en bak deze gedurende 1 minuut. Giet nu de witte wijn en de zongedroogde tomatenpuree erbij en laat enkele minuten pruttelen. Laat de gare pasta in een vergiet uitlekken (bewaar wel een kopje kookvocht). Hussel de paste door de saus en knijp er wat citroensap over. Doe de helft van de rucola erbij en hussel door elkaar. Giet er eventueel het kopje achtergehouden kookvocht bij als het te droog is. Breng op smaak met peper en zout. Als laatste strooi je er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.
Serveer met Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Bron: Jamie's Italië - Jamie Oliver (blz. 116)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten