Een heerlijke bospaddenstoelenrisotto met Italiaanse risottorijst. Zelf heb ik Arboriorijst gebruikt. Arboriorijst is de langste korrelige Italiaanse rijstsoort en geschikt voor alle risottogerechten.
Ingrediënten:
- 800 ml water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 g bospaddenstoelen
- olijfolie om in te bakken
- 300 g risottorijst
- 100 ml rode wijn
- 65 g pijnboompitten
- 250 g cherrytomaten
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
- 0.5 bosje basilicum
- 2 rode uien
- 4 el balsamicoazijn
Bereiding bospaddestoelenrisotto:
Breng een pan met water en de bouillonblokjes aan de kook.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Hak de bospaddenstoelen in gelijke stukken.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de
knoflook circa 2 minuten.
Voeg de risottorijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst
glazig begint te worden. Schenk de rode wijn erbij en laat circa 1 minuut
indampen. Voeg de bospadddenstoelen toe en laat met de risotto meekoken. Schenk
beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 tot 18 minuten.
Roer regelmatig.
Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten enkele
minuten. Bewaar voor garnering.
Halveer de cherrytomaten.
Roer de laatste 5 minuten de cherrytomaten en de Parmezaanse
kaas door de risotto. Breng op smaak met een versgemalen peper.
Bereiding balsamico-uien:
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien in
circa 5 minuten goudbruin.
Schenk de balsamicoazijn erbij. Laat het geheel circa 4
minuten op laag vuur inkoken.
Serveren:
Pluk en scheur de basilicum grof.
Verdeel de risotto over de borden. Lepel de balsamico-uien
eroverheen en strooi de basilicumblaadjes en de pijnboompitten eroverheen.
Eet smakelijk!
Bron: Rudolph van Veen (www.24kitchen.nl)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten