Ingrediënten:
- 50 gram roomboter
- 1 grote ui of 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 liter kippen- of groentebouillon (vers of 2 bouillonblokjes in 1 liter water)
- 1 bloemkool
- baconreepjes
- peper
- zout
Bereidingswijze:
Pel en hak de ui en knoflook. Snijd de bloemkool in kleine
roosjes. Schil de bleekselderij en snijd in kleine stukjes.
Verhit de boter in een grote hoge pan en fruit hierin de ui
en de knoflook.
Voeg de bloemkoolroosjes en de stukjes bleekselderij toe en
bak deze ongeveer 10 minuten zachtjes aan.
Vul daarna de pan met ca. 1 liter bouillon tot alles onder
staat. Laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer vervolgens het geheel met
een staafmixer. Breng op smaak met peper en evt. zout.
Serveer de soep met wat baconreepjes.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten