Ingrediënten voor 4
personen:
- 4 Ierse biefstukken
- versgemalen zwarte peper
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, geschild en fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 300 g risottorijst
- 1 klein glas witte wijn
- 800 ml vleesbouillon (van 2 bouillonblokjes)
- 300 g gemengde paddenstoelen
- 25 g boter
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 eetlepels verse basilicum of platte peterselie, fijngehakt
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en wrijf ze
daarna in met peper.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en fruit
de ui en de bleekselderij zachtjes gedurende ca. 3 minuten. Voeg daarna de
knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak
circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk nu de witte wijn erbij
en laat circa 1 minuut indampen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij tot
de rijst gaar is (ca. 18 tot 20 minuten). Roer regelmatig, de risotto moet
lekker smeuïg blijven.
Snijd de paddenstoelen in plakken of stukken en bak ze in
een koekenpan op hoog vuur in 2 eetlepels hete olijfolie in 5 minuten bruin.
Verhit de boter met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan
tot het schuim wegtrekt. Leg de biefstukken erin en bak ze op hoog vuur in 4-6
minuten mooi bruin. Schuif ze met een spatel heen en weer en keer ze na 2-3
minuten. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten op een bord afgedekt met
aluminiumfolie.
Roer het bakvet van de biefstuk met de geraspte kaas en de
helft van de paddenstoelen en kruiden door de risotto. Schep de risotto in
diepe borden en verdeel er de kruiden over. Leg de biefstukjes in plakjes op de
risotto en verdeel de rest van de paddenstoelen over de biefstuk.
Toe ik thuis kwam stond dit klaar met een glaasje rode wijn erbij, heerlijk gegeten.
BeantwoordenVerwijderen