- 300 gram rode linzen
- 5 plakjes bacon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 kleine prei of 1 grote prei
- 3 winterwortels
- 400 gram spinazie
- 400 gram tomatenpassata met kruiden
- 250 ml groentebouillon
- 50 gram geraspte belegen kaas
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190º C.
Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet ze daarna af en doe ze in een grote kom. Bak de bacon in een koekenpan
zonder boter of olie lekker knapperig. Snijd ze daarna in kleine stukjes.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin
de ui gedurende 3 minuten.
Voeg de wortel toe en roerbak 3 minuten. Voeg daarna de prei
toe en roerbak nog eens 4 minuten. Doe de groenten bij de linzen in de kom en
meng alles door elkaar.
Verwarm nogmaals 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak
de spinazie ca. 3 minuten in de koekenpan. Voeg de spinazie ook toe aan de
linzen en groenten in de kom. Voeg vervolgens de tomatenpassata, de
groentebouillon en de bacon toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen
peper en zout.
Doe het groeten-linzenmengel in een ovenschaal. Bestrooi met
de belegen kaas en de Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel ca. 15 minuten in de
oven tot de kaas lichtbruin kleurt.
Kan zo gegeten worden, maar is ook lekker met gekookte aardappelen
of aardappelpuree.
Eet smakelijk!
Bron: Gezond eten november 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten