- 300 g zilvervliesrijst
- 400 g kipfilet
- 1 el maizena
- olijfolie
- peper
- beetje ketjap manis
- 6 à 8 stronken witlof
- klein blikje maïs
- 2 appels
- 3 lente-uitjes
- 4 eetleles rozijnen
- 100 ml magere yoghurt
- 2 el fritessaus (bijv. friteslijn)
- scheutje balsamicoazijn
- Peper naar smaak
- kerrie naar smaak
- zoetstof naar smaak
Bereiding:
Kook
de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kipfilet in reepjes van
ongeveer 2 cm breed snijden en met de maïzena in een plastic bak of zak doen.
Goed schudden, zodat alle kanten van de kip bedekt zijn met een dun laagje maïzena.
Snijd de witlof in wat grovere stukken, schep de mais erbij, snijd de lente-uitjes fijn en de appel (met schil) in kleine stukjes en doe de rozijnen erbij. Maak de dressing en schep deze door de salade.
Verhit de olijfolie in een koekenpan, bak de kipreepjes tot ze wat bruin worden
en een ietwat krokant laagje krijgen. Ketjap erbij doen en peper over de kip
strooien en meebakken. Voeg een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.youtube.com/watch?v=kb1xKYx6bK4
Eet smakelijk!
Bron: http://www.youtube.com/watch?v=kb1xKYx6bK4
Geen opmerkingen:
Een reactie posten