Ingrediënten 4
personen:
- 600 g riblappen, op kamertemperatuur
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels milde paprikapoeder
- 2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- 300 ml Guinness bier
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 500 g vastkokende aardappelen
- 300 g winterwortel
- 200 g pastinaak
- 2 uien, in parten
- 1 prei
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
Snijd
het vlees in blokjes en bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de blokjes
vlees door de bloem.
Verhit
de boter in een grote braadpan en bak het vlees in 6-8 minuten rondom bruin.
Haal
het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg het op een bord.
Bak
de uien 2 minuten in het bakvet.
Schenk
het Guinnessbier in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Voeg het vlees
met vleessappen weer toe. Leg de tijm en de laurierblaadjes ertussen en stoof
het vlees zachtjes (evt. op een vlamverdeler) 2 uur met het deksel op de pan.
Schil
de aardappelen en snij ik vieren. Pel en snij de uien in ringen. Schil de wortel
en de pastinaak en snij ze in stukken. Snij de prei in ringen. Voeg de
aardappelen, de uien en de rest van de groenten toe aan het vlees. Als laatste de
tomatenblokjes toevoegen. Stoof alles in 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng het
stoofpotje op smaak met zout en peper. Strooi als laatste de peterselie erover.
Lekker met brood.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.irishbeef.nl/irish-stew-met-guinness/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten