Ingrediënten:
- 1 kg stoofpeertjes
- 1 klein flesje rode wijn
- Water
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 10 zwarte peperkorrels
- ½ theelepel gemalen kardemom
- 50 gram bruine basterdsuiker
Bereiding:
Schil de peertjes. Laat de steeltjes eraan zitten óf snijd
ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Zet de peertjes rechtop in een pan óf doe
de partjes in een pan. Giet de wijn bij de peertjes en vul aan met water totdat
de peertjes onder staan.
Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de steranijs, de
gemalen kardemom en de suiker bij de peertjes. Doe het deksel op de pan en laat
op een laag vuur aan de kook komen, dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Laat
de peertjes nu nog 2½ uur op het laagste pitje staan. Na 2½ uur even
controleren of de peertjes gaar zijn. Draai het vuur uit en laat ze met het
deksel op de pan rustig afkoelen.
Je kan ze koud of warm eten. Lekker met aardappelpuree en
draadjesvlees.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten