Ingrediënten voor 2 personen:
- 170 gram rijst (pandan of basmati)
- 500 ml visbouillon (van 1 blokje)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 stuk prei (200 gram) in ringen
- 3 lepels vloeibare boter met roombotersmaak
- scheutje olijfolie
- ½ eetlepel sereh (citroengraspoeder)
- ½ eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- ½ theelepel djahé (gemberpoeder)
- 2 volle eetlepels bloem
- 125 ml kookroom of sojaroom
- 1½ ons kabeljauwfilet
- 1½ ons garnalen
- handjevol taugé
- zwarte peper
- zeezout
- evt. citroensap
Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking.
Giet een scheutje olijfolie samen met 3 eetlepels vloeibare
boter in een koekenpan.
Doe de gesnipperde ui erin en fruit op laag vuur, dan de
preiringen erbij en een paar minuten mee laten sudderen.
Voeg vervolgens de sereh, de ketoembar, de milde kerrie en
de djahé erbij en nog even doorfruiten. Strooi er de bloem overheen en goed
doorroeren.
Nu beetje bij beetje de kookroom of sojaroom toevoegen en
daarna verder aanvullen met visbouillon tot er een gebonden saus ontstaat. Tot
zover kun je de saus van te voren maken.
De kabeljauwfilet in stukken snijden en met zwarte peper
bestrooien. Voeg de kabeljauw in de pan bij de saus en kook maximaal 5 minuten
op laag vuur mee. Met nog 3 minuten te gaan, gaan de garnalen erbij in de pan.
Tenslotte nog een handje taugé erbij (deze moet knapperig blijven). Afmaken met
zeezout en evt. citroensap.
Serveren met rijst (pandan of basmati).
Eet smakelijk!
Bron: Bert Zegelaar
Bron: Bert Zegelaar
Deze ga ik zeker proberen!
BeantwoordenVerwijderenIs echt heerlijk
Verwijderen