donderdag 21 november 2013

Kabeljauw en garnalen in een romige preisaus met rijst






















Ingrediënten voor 2 personen:
  • 170 gram rijst (pandan of basmati)
  • 500 ml visbouillon (van 1 blokje)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stuk prei (200 gram) in ringen
  • 3 lepels vloeibare boter met roombotersmaak
  • scheutje olijfolie
  • ½ eetlepel sereh (citroengraspoeder)
  • ½ eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • ½ theelepel djahé (gemberpoeder)
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 125 ml kookroom of sojaroom
  • 1½ ons kabeljauwfilet
  • 1½ ons garnalen
  • handjevol taugé
  • zwarte peper
  • zeezout
  • evt. citroensap

Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet een scheutje olijfolie samen met 3 eetlepels vloeibare boter in een koekenpan.
Doe de gesnipperde ui erin en fruit op laag vuur, dan de preiringen erbij en een paar minuten mee laten sudderen.
Voeg vervolgens de sereh, de ketoembar, de milde kerrie en de djahé erbij en nog even doorfruiten. Strooi er de bloem overheen en goed doorroeren.
Nu beetje bij beetje de kookroom of sojaroom toevoegen en daarna verder aanvullen met visbouillon tot er een gebonden saus ontstaat. Tot zover kun je de saus van te voren maken.
De kabeljauwfilet in stukken snijden en met zwarte peper bestrooien. Voeg de kabeljauw in de pan bij de saus en kook maximaal 5 minuten op laag vuur mee. Met nog 3 minuten te gaan, gaan de garnalen erbij in de pan. Tenslotte nog een handje taugé erbij (deze moet knapperig blijven). Afmaken met zeezout en evt. citroensap.
Serveren met rijst (pandan of basmati).

Eet smakelijk!

Bron: Bert Zegelaar

2 opmerkingen: