Ingrediënten voor 12
stuks:
Cakejes:
- 100 g zachte roomboter op kamertemperatuur
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 1 citroen (alleen rasp)
- snufje zout
- 110 g bloem
- boter en bloem voor invetten vorm
- 100 g poedersuiker
- 8 frambozen of 4 aardbeien of jam of bietensap
Bereiding:
Cakejes:
Oven voorverwarmen op 160 °C.
Kwast een muffinvorm (12x)) in met boter en bepoeder met
bloem.
Klop met de mixer (of in de keukenmachine) de boter met de
suiker tot deze zacht en romig is. Boen de citroen schoon en rasp met een fijne
rasp de schil (Alleen het geel) boven het mengsel en klop door de massa heen.
Voeg nu een voor een de eieren toe, blijf kloppen tot elk ei is opgenomen. Zeef
de bloem erboven samen met het zout en spatel erdoorheen. Vul de muffinvorm tot
circa de helft met het deeg. Dek af met een vel bakpapier en leg er een platte
bakplaat (of ovenschaal) op, dat houdt het rijzen tegen, we willen platte cakejes.
Zet in de oven en bak 18 minuten. Haal de bakplaat (of ovenschaal) en het bakpapier
eraf en bak nog 2-3 minuten. Laat helemaal afkoelen.
Glazuur:
Prak het rood fruit fijn met een vork, duw door een
theezeefje om de pitjes tegen te houden. Je hebt nu een dikkig sap. Doe de
poedersuiker in een andere kom en roer er beetje bij beetje het rode sap
doorheen tot het een stevig, roze glazuur is, eventueel een eetlepel warm water
toevoegen als het te dik is. Verdeel direct met de achterkant van een theelepel
uit over de koeken. Laat even opstijven.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten