Ingrediënten voor 3 personen
- 500 à 600 gram hertenstoofvlees (hertengoulash) in blokjes
- 250 gram Tagliatelle all'uovo (eipasta)
- 2 el boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 200 ml wild- of runderbouillon
- 200 ml rode wijn
- 1 tl rozemarijn
- 6 jeneverbessen
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 75 gram mager rookspek, in dobbelsteentjes
- 125 gram champignons, in plakjes
- 1 el rode bessengelei
- 1 el zilveruitjes
- 1 el piccalilly
- 2 plakjes ontbijtkoek, in stukjes gesneden
- evt. allesbinder
- zout
- versgemalen peper
Bereiding:
Bak het vlees in 1 el boter even aan in een hapjespan.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Fruit in een andere pan de ui en de resterende boter en roer
de tomatenpuree door de gefruite ui. Afblussen met de bouillon en de rode wijn.
Giet het mengsel bij het vlees en voeg de rozemarijn,
jeneverbessen, laurier en kruidnagels toe.
Laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan
in ongeveer 1½ à 2 uur gaar stoven.
Bak, terwijl het vlees gaart, de dobbelsteentjes spek krokant
en bak de plakjes champignons in een beetje van het spekvet.
Doe het spek bij de goulash, samen met de champignons, de
bessengelei, de zilveruitjes, de piccalilly en de ontbijtkoek.
Laat alles samen nog even zachtjes sudderen tot de
ontbijtkoek is opgelost en de saus enigszins is gebonden.
Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik eventueel nog wat allesbinder als de saus nog iets
te dun is.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de tagliatelle in een grote schaal met daarop de hertengoulash.
Eet smakelijk!
Bron: www.kookjij.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten