Ingrediënten:
- 800 gram kruimige aardappelen
- 150 ml halfvolle melk
- 500 gram zuurkool
- 1 blik perziken
- 300 gram roombrie (light)
- 400 gram achterham
- boter
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
- nootmuskaat
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 175º C.
Zet als eerste de aardappelen op met water en wat zout en
kook ze in ca. 20 minuten gaar. Pel ondertussen de knoflook. Snijd de ham in
blokjes. Snijd de brie in plakjes. Laat de perziken uitlekken en snijd ze daarna in schijfjes. Kook de
zuurkool met wat vocht in ongeveer 10 minuten gaar.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze afgieten en ca. 2
minuten droogstomen.
Stamp de aardappelen nu zo fijn mogelijk met een
pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje. Roer de melk
door de puree tot deze glad is. Roer op het laatst een klontje boter erdoor en voeg
nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak.
Voeg daarna de zuurkool toe aan de puree en pers de knoflook
erboven uit. Roer goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in met wat boter en schep de helft van de
stamppot erin. Verdeel hierover de blokjes ham en de perzikschijfjes. Schep de
rest van de stamppot er bovenop. Bedek alles met de plakjes brie. Laat de
stamppot in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
Eet smakelijk!
Bron: Sonja Bakker
Heb je goed gedaan, ik vind het wel makkelijk om op jouw blog te kijken als ik een recept nodig heb. Groetjes Henny
BeantwoordenVerwijderengisteren gegeten, is superlekker!
VerwijderenLeuk dat jullie het lekker vonden. Zelf had ik de brie light gebruikt, maar die smelt niet zo lekker als de gewone brie, dus de volgende keer weer gewone brie.
Verwijderen