zondag 20 oktober 2013

Geroosterde groenten met gorgonzola uit de oven

Geroosterde groenten, lekker makkelijk te maken. 
Je hele huis ruikt ernaar, heerlijk!




















Ingrediënten voor 4 personen:
  • 800 gram krielaardappeltjes (met schil)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 10 cocktailtomaatjes
  • 2 ons gorgonzola
  • basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175º C.
Was de krielaardappelen en snij ze in vieren, zonder ze te schillen.
Snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika, aubergine en courgettes in grove stukken. Meng alles in een grote schaal met olijfolie en schud alles goed door elkaar. Stort nu uit op de bakplaat van de oven (met bakpapier) en verdeel alles netjes over de bakplaat. Bestrooi alles met grof zeezout en peper. Laat alles 45 minuten bakken in het midden van de oven.
Pas in de laatste 10 minuten de gehalveerde cocktailtomaatjes toevoegen.
In de laatste 3 minuten de gorgonzola over het groentemengsel verdelen.
Opdienen met verse blaadjes basilicum.

Bron: schoonzus Petra

Tip:
Ook lekker met gekookte quinoa i.p.v. krielaardappelen. De quinoa niet in de oven meebakken, maar apart koken.
Vergeet niet de quinoa goed te wassen voordat je ze gaat koken, anders krijg je een bittere smaak.



















Eet smakelijk!

3 opmerkingen: