In oktober zijn er weer volop pompoenen verkrijgbaar. Het is dus tijd om een heerlijk pompoensoepje te maken met paprika en tomaat.
Ingrediënten:
- 1 grote ui of 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 flespompoen
- 2 aardappelen
- 500 g trostomaten
- 2 rode paprika’s
- 1½ liter water
- 3 bouillonblokjes (afhankelijk van de hoeveelheid water)
- vloeibaar bak- en braadproduct
Pel en hak de ui en knoflook. Snijd de flespompoen in
ringen, verwijder de zaadlijsten en de pitten. Snijd de flespompoen in blokjes
van ongeveer 1,5 cm. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Snijd de trostomaten
en de paprika’s in stukjes.
Fruit in een grote hoge pan de ui en de knoflook, voeg de
pompoenstukjes en de paprikastukjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten aan.
Voeg de stukjes trostomaat toe en vul de pan met ca. 1½ liter bouillon tot
alles onder staat. Laat ca. 15 minuten koken. Pureer vervolgens het geheel met
een staafmixer en klaar is uw soepje.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten