zondag 15 maart 2015

Pasta met courgette, garnalen en rode pesto

Op de Rotterdamse Fenix Food Factory hebben wij onlangs bij Gianni en Ans Fogu van Il Negozio een aantal heerlijke Italiaanse delicatessen geproefd en gekocht: een tapenade van groene olijven met ansjovis, een heerlijke olijfolie met citroen en nog drie verschillende soorten pasta.
Van een van deze pasta's heb ik samen met een restant zelfgemaakte rode pesto weer een heerlijke "Italiaanse" maaltijd gemaakt, het is een variant op het recept van 14 maart 2015.
De pasta die ik gebruikt heb is een Scialatielli al Limone, oftewel een pasta met de geur en smaak van citroen (zonder kunstmatige toevoegingen en E-nummers).
Mocht je binnenkort de maandelijkse markt (iedere laatste zaterdag van de maand) van de Fenix Food Factory gaan bezoeken, ga dan zeker even proeven bij Il Negozio, een echte aanrader! Je kan natuurlijk ook altijd bestellen op de site van Il Negozio: (http://www.italiaansedelicatessenonline.nl/)

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 160 gram pasta (scialatielli al limone)
  • 200 gram garnalen 
  • 1 courgette
  • 60 ml kookroom
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie met citroen
  • 100 gram rode pesto (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • zeezout 
  • versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:
Kook de pasta in een pan met kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
Verhit 1 à 2 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3-5 minuten.
Schil ondertussen de courgette met een dunschiller of met een kaasschaaf tot aan de zaadlijsten in dunne slierten (de zaadlijsten gebruiken we niet). Roer de courgetteslierten de laatste 30 seconden van de kooktijd door de pasta. Giet daarna af. Doe alles terug in de pan samen met de kookroom en de rode pesto. Roer goed door. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de garnalen over de pasta. Besprenkel met wat olijfolie met citroen. Heerlijk!
Strooi als laatste de Parmezaanse kaas over de pasta.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen