woensdag 30 oktober 2013

Bloemkoolsoep met baconreepjes


Ingrediënten:
  • 50 gram roomboter
  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter kippen- of groentebouillon (vers of 2 bouillonblokjes in 1 liter water)
  • 1 bloemkool
  • baconreepjes
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:
Pel en hak de ui en knoflook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Schil de bleekselderij en snijd in kleine stukjes.
Verhit de boter in een grote hoge pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de bloemkoolroosjes en de stukjes bleekselderij toe en bak deze ongeveer 10 minuten zachtjes aan.
Vul daarna de pan met ca. 1 liter bouillon tot alles onder staat. Laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer vervolgens het geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en evt. zout.
Serveer de soep met wat baconreepjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen