maandag 30 maart 2015

Gestoofde little gem

Tot voor kort had ik nog nooit gestoofde sla gegeten. Maar daar is verandering in gekomen. Ik raad je aan om het ook eens te proberen! Little gem is een erg lekkere slasoort, een beetje knapperig en wat zoet van smaak. In dit recept is de sla gestoofd in de boterbouillon. Wij hebben het gegeten met kip en zoete aardappelpuree.


Ingrediënten:

  • 4 kropjes little gem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 g roomboter, in blokjes
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 takje tijm (alleen de blaadjes)
  • zout en versgemalen peper
  • bakpapier


Bereiden:
Snijd de kropjes sla in de lengte doormidden zonder de uiteinden te verwijderen. 
Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat hem goed heet worden. Leg dan de halve kropjes op de snijkant in de pan. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bak ze ca. 2 minuten op middelhoog vuur, tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg dan beetje bij beetje de blokjes roomboter en de kippenbouillon toe. Strooi dan de blaadjes tijm over de sla. Dek de sla af met een stuk nat en verkreukeld bakpapier. Laat de sla met het bakpapier 8 minuten op laag vuur stoven. Bedruip de sla één of twee keer met de boterbouillon tot hij zacht, maar nog wel vormvast is. Laat de sla voor het opdienen nog ongeveer 5 minuten rusten.
Lekker met kip of vis, gebakken aardappelen of (zoete) aardappelpuree.

Eet smakelijk!
















Bron: Het geheim van de chef - Gordon Ramsay

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen