dinsdag 26 november 2013

Irish stew met Guinness

















Ingrediënten 4 personen:
  • 600 g riblappen, op kamertemperatuur
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 g boter
  • 300 ml Guinness bier
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 300 g winterwortel
  • 200 g pastinaak
  • 2 uien, in parten
  • 1 prei
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt


Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de blokjes vlees door de bloem.
Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees in 6-8 minuten rondom bruin.
Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg het op een bord.
Bak de uien 2 minuten in het bakvet.
Schenk het Guinnessbier in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Voeg het vlees met vleessappen weer toe. Leg de tijm en de laurierblaadjes ertussen en stoof het vlees zachtjes (evt. op een vlamverdeler) 2 uur met het deksel op de pan.
Schil de aardappelen en snij ik vieren. Pel en snij de uien in ringen. Schil de wortel en de pastinaak en snij ze in stukken. Snij de prei in ringen. Voeg de aardappelen, de uien en de rest van de groenten toe aan het vlees. Als laatste de tomatenblokjes toevoegen. Stoof alles in 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper. Strooi als laatste de peterselie erover. Lekker met brood.

Eet smakelijk!

Bron: http://www.irishbeef.nl/irish-stew-met-guinness/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen